23948sdkhjf

Plastförpackningar hetare än någonsin – Ny förpackningskonferens i Malmö

Debatten om plastförpackningar svallar högre är någonsin. Hållbarhet, klimatneutralt, resurseffektivt och miljöanpassat är bara några av de nyckelord som är vägledande i dagens debatt om förpackningar. 

Packmarknaden lanserar i höst en helt ny mötesplats där dessa frågor står i centrum. Inbjudna talare från hela Sverige med expertkunskaper om plaster och hållbarhet deltar. En endagskonferens som ska föra beslutsfattare närmare varandra och på allvar föra frågan om plastförpackningar framåt.

– Packmarknaden är känd för att arrangera konferenser av hög kvalitet. PACK@lunch och PACK POINT NORDIC är två konferenskoncept som har givit aktörer i förpackningens värdekedja många oförglömliga och ovärderliga möten, säger Per-Stefan Gersbro, som projektleder den nya konferensen PACK&PLAST.

– Just nu befinner vi oss mitt i Corona-pandemin, men vår förhoppning är att vi kan mötas, mingla och utbyta kunskap och erfarenheter precis som tidigare den 12 november.

Den nya konferensen PACK&PLAST ska bli årligt återkommande i vår södra huvudstad Malmö. Per-Stefan leder konferensen också som konferencier tillsammans med Packmarknadens chefredaktör Marcus Petersson.

– Vi hoppas på god uppslutning när vi nu för första gången arrangerar en Packmarknaden-konferens i Malmö. Nästan alla de partnerföretag som skulle ha deltagit på årets inställda PACK POINT NORDIC i Stockholm deltar nu istället på PACK&PLAST i Malmö. Våra samarbetspartner är också Livsmedelsföretagen, Sweden Food Arena och Livsmedel i fokus, säger Per-Stefan.

Några av frågorna som adresseras på första konferensen PACK&PLAST är:

– Hur sluter vi kretsloppet för plast?

– Vilken förpackningsdesign är optimal ur miljösynpunkt?

– Vilken framtid har bionedbrytbara plaster?

– Hur har covid-19 påverkat synen på plastförpackningar?

– Nedskräpnings- eller materialproblem – ska engångsförpackningar i plast förbjudas?

– Hur ska framtidens förpackningar och återvinningsprocesser se ut?

För mer information, anmälan, program och talare besök packoplast.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11