23948sdkhjf

Industrins piloter utbildas i Skellefteå

Träindustrin med i stor satsning

Den svenska industrin har ett skriande behov av produktions- och processtekniker. Vid Yrkeshögskolan i Skellefteå startas till hösten tre utbildningar där dessa piloter ska utbildas, och träindustrin finns representerad i ledningsgruppen via Lars Engman, verksamhetsledare på Träbransch Norr. Även TMF har haft en drivande roll i den norrländska utbildningssatsningen.

Just produktionstekniker är ett utbildningsspår som efterfrågas i hög grad av trä- och möbelindustrin och Henrik Smedmark, utbildningsansvarig på TMF, ger följande kommentar: – TMF har sedan länge identifierat produktionstekniker som en angelägen utbildning och en nyckelkompetens inom träindustrin och därför har vi stöttat den här ansökningsprocessen på mesta möjliga sätt. Det känns oerhört viktigt att nu kunna dra igång till hösten.

De tre utbildningarna har utvecklats i nära samarbete med 25 framgångsrika företag i Västerbotten, vilket är en garanti för att innehållet i studierna ligger helt i linje med industriernas utveckling. Yrkeshögskolan i Skellefteå har också ett nära samarbete med branschorganisationerna Träbransch Norr och Teknikföretagen.

Den ledningsgrupp som Lars Engman, verksamhetsledare för Träbransch Norr, sitter med i ansvarar för saker såsom antagning, examination, uppföljning-kvalitet, rekrytering-marknadsföring, samt utveckling och visioner.

Träindustrin finns även representerad i en fokus-/referensgrupp för Produktionstekniker - Tillverkning och produktion, genom Anders Rönnlund Produktionschef WB Trä AB och Maria Larsson Produktionstekniker SSC Klingan AB. Deras uppgift ligger mycket på utbildningens innehåll.

Nils Lindstrand

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11