23948sdkhjf

Stora Ensos hållbarhetsrapport en av de tio bästa i världen

Tredje året i rad

För tredje året i rad har Stora Ensos hållbarhetsrapport utsetts till en av de tio bästa hållbarhetsrapporterna i världen enligt World Business Council for Sustainable Development (WBCSD).

I WBCSDs publikation Reporting matters får Stora Ensos hållbarhetsrapport för 2019 beröm för god praxis gällande den tydliga kopplingen till företagets hållbarhetsagenda. De styrkor som påtalas i rapporten omfattar bland annat informationen om världstrender för att skapa kontext kring viktiga frågor, samt användningen av grafik för att illustrera hur hållbarhetsmålen fortlöper.

– Det är mycket glädjande att Stora Ensos långsiktiga arbete för att utveckla vår hållbarhetsrapportering ännu en gång har fått ett erkännande, säger Annette Stube, global hållbarhetschef på Stora Enso. Vi fortsätter att sträva efter tydlig och transparent hållbarhetsrapportering som ett sätt att kommunicera med alla våra intressenter. Målsättningen är alltid att ta vår rapportering till nästa nivå, och det arbetet kommer att fortsätta.

– Utöver att vara informativ och balanserad måste en bra rapport vara enkel att förstå för alla våra intressenter. Rapportering syftar till att skapa trovärdighet och vi jobbar mycket med att dela omfattande och i vissa fall komplex information på ett engagerande och visuellt tilltalande sätt. Vår hållbarhetsrapport är ett bra exempel på det arbetet, säger Ulrika Lilja, kommunikationsdirektör på Stora Enso.

– Innehållet i Stora Ensos hållbarhetsrapport för 2019 har en tydlig koppling till resultaten av företagets hållbarhetsarbete. Rapporten ger en lättbegriplig översikt över nyckeltal, affärsmål och framstegen inom vart och ett av dessa områden. Vi hoppas att andra företag ska se Stora Enso som en förebild för god praxis, säger Rodney Irwin, Managing Director of Redefining Value, WBCSD.

WBCSD ger ut Reporting matters för att bidra till en effektivisering av icke-finansiell affärsrapportering. Rapporten listar Stora Ensos hållbarhetsrapport som en av världens tio främsta av de 158 rapporter som granskats i publikationen, utan att ange exakta betyg.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078