23948sdkhjf

NCC förvandlar isstadion till gigantisk inomhusarena

Stommen består av stål, där läktare och vissa delar byggs i limträ när NCC ihop med Karlstads kommun bygger om Tingvalla isstadion. 

Entreprenadkontrakt är tecknat och ordern uppgår till runt 180 miljoner svenska kronor.

– Nya Tingvalla isstadion blir norra Europas största väderskyddade isyta. En funktionell anläggning och social mötesplats som aktiva, motionärer och åskådare kan vara stolta över under lång tid framöver, säger Micael Johansson, projektledare i Karlstads kommun.

Nuvarande Tingvalla isstadion uppfördes 1967 och är med sina drygt 12 000 kvadratmeter en av Europas största konstfrusna isytor. Isstadion ska med väggar och tak konverteras från en utomhusarena till en modern inomhusarena med tre isytor – en bandyplan och två isrinkar.

Här blir det plats för alla typer av isidrotter, som bandy, konståkning, skridsko, ishockey och allmänhetens åkning.

En öppningsbar mellanvägg möjliggör en skridskobana av fullängd för tävlingar. På ståplatsläktaren finns plats för 1 500 åskådare. Det ska också finnas omklädningsrum, föreningsytor och en stor entrédel med kafé och konferenslokaler.

För att nå en låg energiförbrukning kommer den värme som bildas från kylanläggningen som driver isarna att tas tillvara för att värma de tempererade lokalerna i arenan och producera varmvatten. Anläggningens tak förses med 300 kvadratmeter solceller.

Pålning och grundläggning startar i januari 2021. Bandyplanen ska vara klar inför säsongsstart hösten 2021. Hela anläggningen ska vara färdigställd hösten 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.064