23948sdkhjf

Nu ska vinnare koras för Träskyddspris

Nu har samtliga sex kandidater i Träskyddspriset 2021 presenterats. Det är nu upp till juryn att utse en vinnare – som presenteras i början av november i samband med att Svenska Träskyddsföreningen uppmärksammar sin åttioårsdag.

– Det är sex fina kandidater med en bred spridning både vad gäller utformning men också geografiskt. Juryn har ett tufft arbete framför sig att kora en vinnare, säger Fredrik Westin, vd i Svenska Träskyddsföreningen.

Tillgänglighetsanpassade och väl utformade bryggor, en terrass i stadsmiljö, två naturparker varav en innehåller Sveriges ”längsta trätrottoar” och en iögonfallande träkonstruktion i form av en berg- och dalbana. Det är årets kandidater i Träskyddspriset.

– Samtliga är fina exempel och där god träskyddskunskap gör att man kan förvänta sig lång livslängd och resurseffektivt underhåll. Det i sin tur höjer säkerhet och lägger grunden för många besök under lång tid, säger Fredrik Westin.

Den breda geografiska spridningen kommenterar Fredrik Westin så här:

– Den visar att skyddat trä är en relevant produkt i hela Sverige som dessutom tillför värden i vitt skilda miljöer. Det ska bli intressant att se vilken kandidat som juryn slutligen väljer ut.

Årets kandidater till Träskyddspriset 2021

Järvzoo – möjliggör vistelse i parkmiljö i skogs- och naturområde

Trelleborg – tillgänglighetsanpassade bryggor i svårtillgänglig miljö

Lugnets terrass – estetiskt promenadstråk och trädäck i stadsmiljö

Vårdsätra Naturpark – möjliggör besök i en av landets äldsta naturreservat

Sotenäs – ger alla möjlighet att komma nära en vacker kustremsa

Kolmården – en spektakulär berg- och dalbana i träkonstruktion.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.142