23948sdkhjf

Paper Province visar upp skogen och hållbart byggande på världsutställningen i Dubai

I början av november reser bioekonomiklustret Paper Province till världsutställningen Expo 2020 i Dubai. Uppdraget är att tillsammans med byggbranschen promota hållbart byggande med svenskt trä.

– Trä, som förnybar råvara, är en viktig pusselbit för att kunna driva den gröna omställningen inom byggbranschen, säger projektledaren Elin Appel, som koordinerar Paper Province deltagande på utställningen.

Till den svenska paviljongen tar Elin med sig handplockade svenska företag som ligger i framkant inom träbyggnation. Ett av dem är värmländska företaget Woodbe, som följer med för att demonstrera hur deras innovativa bygglösning skapar klimatnytta.

Sammanlagt deltar sex svenska företag i gruppen som reser med Paper Province till Expo 2020. Dessa är Biosorbe, Woodbe, POJI, Modvion, Karnehed Design & Construction samt SustainaCon Sweden.

Deltagandet möjliggörs genom det EU-finansierade projektet Indbygg som leds av Paper Province i samarbete med bland andra IUC Dalarna, Karlstads Universitet och Region Värmland. Målet är att öka kompetensen hos offentliga och privata aktörer om hur man kan bygga stora byggnader med hjälp av förnybara råvaror från skogen. Medverkar i projektet gör också Region Dalarna, föreningen ByggDialog Dalarna, företagen Stora Enso och Byggdialog AB, samt 12 värmländska kommuner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079