23948sdkhjf

Miljardföretag köper upp lilla husbyggaren

Storskogen med över 7000 anställda förvärvar 70 procent av aktierna i Hudikhus med 22 anställda.

Ny huvudägare i Hudikhus öppnar möjlighet för utveckling. Det är slutsatsen ägarfamiljen presenterar efter att affären med det börsnoterade företaget blivit offentlig.

– Tanken har funnits ett tag om att säkra företagets framtid på längre sikt, säger vd och delägare Malin Hagberg vid Hudikhus, till Helahälsingland.

Hudikhus grundades 1961 och har sedan 1980 drivits och ägts av Anders Eriksson med familj. Bolaget drivs idag av andra generationens delägare Malin Hagberg, vd, och Tobias Sonerud, säljansvarig, som kommer att fortsätta leda bolaget efter transaktionen.

– Vi är stolta över vårt Hudikhus, ett familjeföretag med lång erfarenhet, värdefull kunskap och personligt engagemang. Sedan starten 1961 har vi tillsammans med våra fantastiska kunder och medarbetare uppfyllt tusentals husdrömmar över hela landet. Vi är nu glada över att få in Storskogen som partner och att tillsammans fortsätta resan och ta bolaget till nästa nivå, säger Malin Hagberg, vd  på Hudikhus.

Bolagsgruppen Storskogen har omkring 100 affärsenheter med sammanlagt över 7000 anställda och en helårsbaserad omsättning på 19 miljarder svenska kronor. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093