23948sdkhjf

Dansk arkitekt och Wästbygg ska bygga nytt landmärke i Malmö

Hyllie, Malmös största utvecklingsområde i stadsdelen Väster, ska nu få ett landmärke. Och den uppgiften har fallit på den danska arkitektbyrån C.F. Møller Architects som precis vunnit en tävling i samarbete med byggföretaget Wästbygg.

– Vi ser fram emot att tillsammans med Wästbygg utveckla detta visionära kontorshus med en omfattande satsning på hållbar och cirkulär arkitektur. Kontorshuset blir ett viktigt och inkluderande nav för verksamheten i området och med sin skulpturala siluett blir det ett landmärke för klimatneutral träarkitektur. Prismaformen med triangulära takterrasser och den tredimensionella parken har gett projektet namnet Prisma Parkkvarter 3, säger Ola Jonsson, arkitekt och biträdande partner på C.F. Møller Arkitekter i Sverige.

I kontraktet ingår en triangulär kontorsbyggnad på 14 500 kvadratmeter. Byggstart kommer att ske tidigast 2024.

Byggnaden är tänkt att uppföras som en hybrid där massivträ, hållbar betong och återvunnet material i fasaderna samt att inredningsfinish och landskapsarkitektur har prioriterats. Integrerad landskapsdesign är en central del av det arkitektoniska konceptet som ska ha en positiv inverkan på ekosystemet.

Den kommande kontorsbyggnaden ska vara certifierad enligt Breeam Excellent, Well Platinum, NollCo2 och Climate Smart Construction Site Gold (Wästbyggs egen certifiering). Dessutom ska projektet uppfylla målen för Hyllie Miljöprogram, Klimatsmarta Hyllie och åtaganden enligt C.F. Møller Architects medlemskap i LFM30.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078