23948sdkhjf

Møller Architects ger form åt en ny mediastad i trä i Danmark.

TV 2 Danmark, Jysk Fynske Medier, SDU, TV 2 Fyn och Media City Odense (MCO)  undertecknar en avsiktsförklaring med DSB Ejendomsutveckling om att skapa en mediastad i Odense.

Den första fasen av den nya mediastaden, som enligt visionen för projektet ska vara klar i början av 2026, kommer att sätta nya standarder för innovation och samarbete, och utgöra ramen för världens bästa arbetsplats.

Medieklustret har haft en dialog med DSB Ejendomsutveckling (DSB EU), som äger marken intill Kvægtorvet, där TV 2 Danmark ligger, vid järnvägslinjen i Odense, som kulminerar i en avsiktsförklaring, vilket öppnar vägen för DSB EU att söka en investerare som kan bli partner i byggprocessen och föra projektet in i nästa fas.

Vår vision om ett fysiskt Media City Odense. Det kommer att ta klustersamarbetet till en helt ny nivå och ge alla deltagande företag och institutioner ett enormt försprång när det gäller rekrytering och utveckling, säger Anne Dyrehauge, CEO för Media City Odense.

C.F. Møller Architects är knutna till projektet och har utvecklat en vision för det fysiska ramverket och de första preliminära skisserna för byggnaden, som kommer att rymma både traditionella medieföretag och det omgivande ekosystemet, till exempel teknikföretag, marknadsföring/kommunikation, film, spelutvecklare och utbildningsinstitutioner. Huset har potential att rymma mer än 40 000 kvadratmeter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125