23948sdkhjf

TMF om domen: ”Den första positiva nyheten på länge för bostadsbyggandet”

Nu har mark- och miljödomstolen meddelat sitt beslut gällande Cementas ansökan."Mark- och miljödomstolen har fattat ett svårt men nödvändigt beslut. Det är den första positiva nyheten på länge för bostadsbyggandet”, säger TMFs vd David Johnsson i en kommentar.

I oktober inledde mark- och miljödomstolen prövningen av Cementas ansökan om ett kortare täkttillstånd Slite, något som avslutades den 27 oktober. Ansökan omfattar fortsatt kalkstensbrytning i Slite under fyra års tid och en begränsad utökning av nuvarande täktområden.

Ansökan lämnades in tidigare i april och under perioden har myndigheter, föreningar och allmänheten haft möjlighet att ta del av ansökan och lämna sina synpunkter och Cementa har därefter bemött dessa i ett yttrande till domstolen.

Mark- och miljödomstolen har fattat ett svårt men nödvändigt beslut. David Johnsson

I dag meddelade mark- och miljödomstolen att Cementa får fortsatt tillstånd att bryta kalk i fyra år till.

– Cementa har redovisat ett tillräckligt underlag för den prövning som mark- och miljödomstolen ska göra, och det underlaget visar att fortsatt grundvattenbortledning under fyra års tid inte kommer att skada livsmiljöerna i Natura 2000-områdena och inte heller äventyra dricksvattenförsörjningen, säger rättens ordförande rådmannen Karin Röckert i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078