23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Milltech AB

Historien om Milltech 
Milltech etablerades våren 2002 och härstammar från en rad företag som började med DINAB som fanns i Växjö 1988. Under åren som gick kom sedan företag som Uni Process och Pronyx in i bilden och efter ett fruktlöst försök att konsolidera branschen i början på millenniet så ställdes personalen i Växjö inför valet att starta eget varvid Milltech bildades. Från början var vi 5 delägare, men sedan mars 2007 är vi endast tre, Klasse Friman, Morgan Johansson och Sören Schjölin. 
 
Vi är idag 9 anställda och har sedan flera år en egen verkstad där vi konstruerar och bygger våra egna kontaktorställverk och styrsystem. Ett nära samarbete med Schneider gör att vi har mycket hög kompetens och tillgänglighet på våra leveranser. Vi strävar efter att alltid ligga i framkant vad det gäller teknik och prestanda. 
 
Ett annat samarbete med en av våra största kunder har skapat en metodik att säkerställa snabba och effektiva driftsättningar även under förhållanden som normalt skulle ge stora problem. 
 
Vår strävan är att ständigt utvecklas till förmån för våra kunder och oss själva. Effektivitet är som tid = pengar. 
 
Vår Verksamhetspolicy Kvalitet och Miljö
Milltech skall tillgodose sina kunder med marknadens bästa utbud avseende styrsystem för sågverk nationellt och internationellt. Vi strävar efter långsiktiga samarbeten med våra kunder och att varje nöjd kund kan utgöra en framtida referens. Interna och externa krav samt tillämpliga lagar skall följas och vårt kvalitets- miljöarbete ska leda till ständiga förbättringar. Vi skall som ett led i vår affärsverksamhet aktivt medverka till en hållbar miljöutveckling och förebyggande av förorening.

Vi skall ge alla medarbetare förutsättningar att kunna uppfylla uppställda krav genom att ge god utbildning och ta ansvar för kvaliteten i sitt eget arbete. Alla medarbetare är i sitt dagliga arbete ansvariga för att verksamhetspolicyn följs och att intressenters krav uppföljs.

I det dagliga arbetet skall varje anställd visa ett personligt ansvar för hälsa och miljö. Det ankommer på var och en, inte bara att följa instruktioner och rutiner, utan också att vara uppmärksam på och genast rapportera eventuella risker mot en god arbetsmiljö och den yttre miljön. Vid eventuella störningar ska omsorg om hälsa och miljö prioriteras. Inför beslut om investeringar eller andra förändringar i verksamheten, skall arbetsmiljö och yttre miljöfrågor diskuteras, risker undersökas och konsekvenser bedömas i samverkan med representant för de anställda. Åtgärder ska därefter vidtas, för att så långt som möjligt förebygga negativa effekter och därmed minimera risker för både arbetsmiljö och yttre miljö.

 

 

Fakta om Milltech AB

Adress
Milltech AB
Illervägen 5
352 45 Växjö

Region
Sverige
Kronobergs län
Växjö kommun

Telefon: +46 0470-707 690

VAT nummer: SE5566274972

Certifikat: ISO 14001, ISO 9001:2015

Se hemsidan

Kontaktpersoner

Sören Schjölin

Sänd till en kollega

0.093