23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Tre tips för att komma billigt undan med renoveringen

Har du planer på att renovera hemma men sitter med en lite mindre budget? Det finns ingen anledning att misströsta. Numera finns det mängder med mer budgetvänliga lösningar att ta till för att få ett lyckat resultat och undvika större inköp. Oavsett om du ska göra en mindre eller större renovering kan du med rätt material och viss fantasi komma en väldigt bra bit på vägen!

Det finns såklart en mängd olika sätt att ta sig an en renovering på. Är det en större renovering kanske du har planerat för det längre och har en större budet. Om du istället har tröttnat på ditt vardagsrum, sovrum eller kök och vill lyfta upp rummet mer spontant kan nedan tips se till att du undviker att göra ett större hål i plånboken samtidigt som resultatet blir som önskat. 

Välj rätt golv

Ett golv gör otroligt mycket med ett rum och är såklart något du ska välja med kärlek. Det behöver dock inte bli så dyrt om du väljer rätt typ av golv. Visst kan känslan av äkta trä vara lockande men det blir sällan en billig historia och det finns dessutom andra lösningar som gör att du kan få en snarlik känsla.

Om du istället väljer ett bra laminatgolv blir det billigare men samtidigt med alla förutsättningar för ett bra resultat. Många ser inte en skillnaden på ett golv av laminat och ett av äkta trä. Det finns en uppsjö av olika typer av laminatgolv att välja mellan och vi garanterar att du blir nöjd med resultatet. 

Använd belysning på rätt sätt

Det kan låta som en simpel punkt men du ska inte underskatta effekten av belysning, och då såklart rätt typ av belysning. Ett rum kan få ett helt annat liv om det får lite ljus på rätt ställe, med rätt färg på ljuset samt att det smälter ihop väl med övriga delar av ett rum. Här finns det mängder av vägar att gå för att kapa kostnaderna.

Istället för att du ska fylla ett rum med möbler och inredningsdetaljer är det många som tycker det är snyggare med en mer stilren form. Väl utvalda färger, belysning som, i dubbel bemärkelse, lyser upp rummet och din egen touch räcker långt för att få ett komplett rum. 

Handla på second hand

Att se sig om efter billigare alternativ fungerar i alla steg av en renovering. På samma sätt som golv och belysning kan inhandlas även med en mindre budget kan inredning av annat slag också införskaffas. Oavsett om det är via nätet eller via en fysisk second hand-butik finns det möbler, prydnader och olika typer av inredning fyndas till lägre priser.

Är du av mer händig sort kan du dessutom köpa möbler och annat på second hand och sedan piffa upp objektet på egen hand. Med lite färg och ett nytt stolstyg kan en billig soffgrupp bli till något helt nytt, som kommer att chockera vänner och bekanta som besöker dig hädanefter. 

Sänd till en kollega

0.015