23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Varför inte flytta till Mallorca?

Om du någonsin har varit på Mallorca, vet du alla anledningar att komma tillbaka. Om du aldrig har varit där kommer vi i detta inlägg att gå igenom flera anledningar till varför du bör välja ön som ditt nästa semestermål, eller varför inte som din nästa bostadsställe? Vi berättar mer om Mallorca och varför du så småningom säger ja till en fastighet i Palma.

Semester eller bostad?

För det finns mängder med fina fastigheter i Palma som bara väntar på dig ifall du skulle vilja ta steget. Många börjar den naturliga vägen med att först resa många gånger till ön under semestern för att sedan känna längtan efter att mer permanent flytta dit. En betydande ökning av internationella besökare betyder att turismen på Mallorca blomstrar men även de som väljer att stanna på ön under längre vistelser. Mallorca är den tredje största ön i Spanien och lockar mer än 4 miljoner turister varje år. Det är 10 gånger antalet invånare, så nog lockar ön.

Seglingens ö

Mallorca har ett mångårigt rykte som en seglingsdestination i världsklass, värd för några av världens mest prestigefyllda seglingsevenemang och erbjuder många kilometer av magnifik kustlinje för besökande seglare att utforska. Mallorca är idealiskt för dem som söker lite naturlig segling, snorkling, bad, såväl som de som gillar äventyr eller historia. En komplett ö som erbjuder natur, fantastiska stränder och vikar, stadsliv, gastronomi och kultur.

Stränderna lockar

En av de främsta anledningarna till att besöka ön är för dess otroliga stränder och vikar omgivna av turkost vatten. Det finns undangömda stränder, där du bara kan njuta av lugn och ro vid havet, och andra som är mer populära (särskilt under högsäsongen), som erbjuder en fantastisk atmosfär. Vi rekommenderar grottor som Cala Formentor, Cala Deià och Cala Varques.

Landskapet är varierande

Mallorca är också känt för den stora variationen av dess landskap och kuster med imponerande klippor. Under ditt besök på ön bör du definitivt ta in Serra de Tramuntana, som ligger i nordvästra delen av ön och som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Du kan också besöka naturparkerkerna Mondragó och Albufera. Glöm inte heller att besöka några av Mallorcas städer och byar, som Valldemossa Deia, Soller, som kan nås med ett gammalt trätåg som korsar Sierra Alfabia, och Fornalutx, som anses vara en av de vackraste byarna i Spanien.

Palma – stadsliv och så mycket mer

Bosätter du dig i Palma finns det således mängder med spännande dagsutflykter. Palma, med en årlig medeltemperatur på 18 grader, erbjuder kosmopolitiskt stadsliv, kultur, gastronomi, sport och fritid. Dessutom, om du är baserad i själva staden, kan du enkelt besöka resten av ön, eftersom de stora attraktionerna ligger inom en timmes bilresa, vilket gör det mycket bekvämt att ta sig runt. Palma de Mallorca har en rik historia. Du kan upptäcka dess rika historiska arv när du promenerar runt i de gamla medeltida kvarteren och i den religiösa arkitekturen som finns i staden. Och ingen resa till ön skulle vara komplett utan ett besök i katedralen Santa Maria.

 

Sänd till en kollega

0.015