23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Investera i smarta prylar till din cykel

Cykelsäsongen är här! Är du på jakt efter smarta och funktionella prylar till din cykel?

Cykelns fördelar

Fördelarna med att cykla är många. Det är en investering i din hälsa och du får bättre kondition, ökar förbränningen och du tränar musklerna på ett skonsamt sätt. Inte nog med det – att cykla är även ekonomiskt och miljövänligt. Utrustning till din cykel ska inte behöva vara dyrt. Det ska vara enkelt att se till att cyklingen är säker, rolig och smidig. Se till att du har det du behöver och passa på att investera i billiga cykeltillbehör inför säsongen.

En cykelhjälm i god kvalité är en självklarhet. Det är viktigt att den är bekväm, men minst lika viktigt är givetvis att den är säker. Se till att din hjälm är godkänd samt att den uppfyller relevanta säkerhetsstandarder. Bra att veta är att i Sverige måste alla cykelhjälmar vara godkända enligt standarden CE EN 1078 för att få säljas. Säkra produkter för din cykling behöver inte kosta skjortan, det finns ett stort utbud av billiga cykeltillbehör på marknaden, så väl i butik som online.

Se till att synas ordentligt

Det ska vara roligt att cykla! Ge dig ut på nätet eller i butiker och frossa i utbudet av billiga cykeltillbehör. Det finns så många smarta saker som du kan uppgradera ditt cykelliv med. Vad sägs om ett multiverktyg? Då kan du lätt fixa till cykeln om något strular på vägen, som till exempel en punktering. En perfekt liten pryl som dessutom kommer i praktisk förvaringsväska. Köp även ett kit till en god vän som gärna cyklar – toppen att ge bort i gåva! Visste du att alla cyklar måste ha en ringklocka enligt lag? Och i mörker måste du ha ljus och reflexer.

Det ska vara ett rött ljus bak, ett vitt eller gult ljus fram för att du ska se bra i mörker. Vad beträffar reflexer måste du ha en röd reflex baktill, en vit reflex fram samt vit/orangegul reflex som ska sitta på sidan av cykeln. Mycket att tänka på, men det är för din säkerhets skull. Reflexer är guld värt på vägen! Tänk lite extra på det när barnen ska ge sig ut och cykla. En reflexväst gör att både du och ditt barn syns bra. Försäkra dig om att hela familjen har reflexer så att de syns riktigt ordentligt vid dygnets alla tidpunkter och i alla olika väderlekar.

Sänd till en kollega

0.015