23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Digital lösning när du satsar på träbyggnad – håll koll på din innovativa design med Bluebeam

Vi ser fler och fler byggnader helt i trä och materialet för inte längre våra tankar till stugorna i fjällen. Innovativa projekt med storslagna byggnader med trä får många att häpna. Varför inte gå hela vägen med nytänk och införa digitala lösningar i byggprojektet också?

De flesta arkitekter är bekanta med massor av ritningar och dokument som kommer med deras arbete. Till slut kan det vara svårt att hålla koll på vilken version som är kommunicerad till vem och vem som inkommit med kommentarer, och därför tar man till dagens lösningar, där allt sker digitalt.

Nytt och stort byggs just nu

I hela Sverige pågår byggandet i ett stort omfång. Det är allt från lägenhetskomplex till kommersiella byggnader som skjuter upp runt omkring och det blir större och större med innovativa träbyggnader. Den stora byggnadsboomen beror på efterfrågan och den stigande bostadsmarknaden, där priserna växer. Därför har många sett ljuset i att investera i den här branschen. Antingen i hem eller hela komplex. När du ritar större byggnader och ska imponera på stora investerare och byggbolag kan du använda verktyg som underlättar processen. Med Bluebeam kan du dela dina ritningar med andra discipliner och parter, som kan ge feedback och kommentarer direkt i programmet och du kan presentera det i realtid som du är i programmet.

Få en överblick över ritningarna och dokumenten

Det kan vara förvirrande med många olika skisser och ritningar, som försvinner i pappershögen eller städas bort på skrivbordet. Tidigare var det en långsam process där alla dokument och papper skulle skickas fram och tillbaka mellan arkitekter och andra discipliner samt övriga parter. Lyckligtvis har det blivit lättare i takt med att teknologi utvecklas. Nu finns det alla möjliga ritprogram på nätet att komma åt och arbeta i. Det finns även mer specifika arkitektritprogram för proffs inom området. Med den nya tekniken har det också blivit snabbare arbetsprocesser, där arkitekt och kund kan utbyta relevanta dokument och papper snabbare. Det sparar båda parter onödig tid och kommunikation.

Snabb och enkel kommunikation med dina samarbetspartners

Det är väldigt individuellt hur människor bäst kommunicerar med varandra. Lär känna dina kunders kommunikationsmedel för att kunna kommunicera enklast möjligast med dem. Vid byggprojekt är det bäst att lägga avtal och dokument i samma verktyg. Det kommer skapa en bättre överblick mellan dig och dina samarbetspartners. Det blir mycket lättare för dig att dela dina handlingar med resten av byggprojektets inblandande parter, oavsett om de befinner sig på själva platsen eller på kontoret. Du kan snabbt och enkelt få feedback direkt i verktyget och dina samarbetspartner och kunder får dina uppdateringar av ritningarna direkt och kan se dem i realtid.

Sänd till en kollega

0.047