23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Alla älskar pizza - och pizzaugnar

Det italienska rätten har varit en favoriträtt för barnfamiljer i många, många år. Men det är stor skillnad mellan de frysta pizzorna som många svenska familjer köpte i mataffären på 1980-talet och de lyxpizzor man kan köpa på många restauranger och pizzerior idag. De senaste åren har fler och fler svenskar börjat göra sina egna pizzor. Alltså inte bara en pizza i ugn i hög temperatur, utan i själva verket pizzor som de har bakat i sina egna pizzaugnar.

Pizzaugnar ute i trädgården

När man går till en riktig italiensk restaurang kan man ofta se deras vackra stenugnar. De finns inne i den italienska restaurangens kök. Så är förstås inte fallet när pizzaälskare i Sverige börjar baka sina pizzor i sina egna pizzaugnar. Pizzaugnarna finns såklart ute i trädgården.

Pizzaugnar utomhus är enormt mysiga under långa sommarkvällar då man kan sitta ute och äta. Men de kan även enkelt användas på vintern, även om det inte är samma nöje att stå utomhus och putta in pizzan i ugnen i snö och regn som i vackert sommarväder. Men ugnen kan användas året runt.

Bygg egen pizzaugn

Om du också vill få tag på en pizzaugn kan du välja mellan olika alternativ. Du kan köpa en pizzaugn som levereras och monteras åt dig. Du kan köpa en pizzaugn som en byggsats du monterar hemma i trädgården. 

Men du kan också bygga din egen pizzaugn ute i trädgården! Det här är förstås inte världens lättaste projekt, så om du inte är den mest händiga personen bör du nog överväga att köpa en byggsats eller låta någon bygga pizzaugnen åt dig. Men med lite tid och finurlighet kan du enkelt bygga en pizzaugn själv. Vi har till och med hört talas om en enkel pizzaugn som kan byggas på en helg med väldigt få material. Men det beror förstås på vilken kvalitet man vill gå efter.

Och jag garanterar dig att pizzorna smakar ännu bättre om du har byggt ugnen själv!

Genialisk metod: Rita din pizzaugn innan du bygger den

Om du vill bygga en pizzaugn kan du överväga att börja med att göra en 3D-ritning. Det är en stor fördel att göra innan du sätter igång med själva byggprojektet. På så sätt kan du vara säker på att du får materialen att passa. Att lära sig använda ett 3D-ritprogram är inte svårt. Här är en grundlig guide om hur du använder Sketchup, ett ritprogram, som alla kan använda.

Sänd till en kollega

0.016