23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Utrustning för både bygget och fisket

Det svenska vädret lämnar mycket att önska, men för den som har rätt utrustning så kan projekten fortskrida trots väderlek. Varma fleecejackor, tåliga t-shirts, mössor och praktiska utebyxor är ett måste om man bygger ute under de kalla månaderna.

Om du är en av alla byggare som även är intresserad av fiske eller friluftsliv så kan du hitta all utrustning hos Fishline - Allt inom sportfiske & outdoor. Det är en svensk butik som specialiserar sig på sportfiske och andra utomhusaktiviteter som kräver varma kläder och tålig utrustning i toppklass. Med utrustning från Fishline kan du både bygga på sommarstugan, sätta upp en fin brygga och fiska efteråt.

Sportfiske står i fokus

Sportfiske är en riktig folksport i Sverige, för det är 2 miljoner svenskar som utövar sportfiske någon gång varje år. Svenska fiskevatten är dessutom fantastiskt lämpade för intresset, eftersom det finns många olika arter i våra vatten. Beroende på var man befinner sig i landet så kan man till exempel fiska efter abborre och gädda i insjöar, öring, röding eller harr i fjällen, exotiska havsfiskar i Västerhavet eller lax vid kusten eller i en av våra många åar och älvar. Sportfiske handlar inte bara om att få upp fisk för nöjets skull, utan många sportfiskare brinner även för fiskevård och förbättrad vattenmiljö.

För att komma igång med sportfiske är det lika enkelt som att hitta ett lämpligt vattendrag där man har lov att fiska, skaffa rätt utrustning för den typ av fiske man vill göra och sätta igång. Sportfiskemetoder inkluderar pimpelfiske, spinnfiske, mete och flugfiske. Många nybörjare rekommenderar Fishline för fiskeset, eftersom det underlättar att köpa allt som behövs i ett paket. Om du vill gå en kurs i fiske så finns det många olika att välja på och det brukar alltid finnas någon fiskekurs i samtliga av Sveriges kommuner. Det går även att lära sig mycket själv, genom att se på videoklipp eller läsa sig till rätt teknik. Ett tips är att ta del av informationen som Fishline delar med sig på sin hemsida och blogg.

När man fiskar är det viktigt att veta hur reglerna ser ut om den fiskart som man får på kroken. En del fiskar är fredade och måste släppas tillbaka om man får dem på kroken. Vissa är fredade för att de är utrotningshotade, medan andra är fredade under vissa tidsperioder för att skyddas under lek och vandring. Många arter har även minimimått, vilket innebär att man bara får ta upp fiskar som har en tillräcklig längd och är vuxna. Det är viktigt att man är försiktig med kroken om man ska släppa tillbaka fisken, för i värsta fall kan den orsaka skada som leder till att fisken inte kan leva ett normalt liv.

Sänd till en kollega

0.016