23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Få din nya häck direkt till dörren

Har det börjat klia i fingrarna när du tittar på din trädgård och olika idéer har börjat växa fram? Till exempel en tät häck som både ger en vacker ram till din trädgård och skyddar från insyn och buller utanför.

Det är ofta önskvärt att plantera en häck för att skydda från nyfikna typer utanför och att kunna känna sig mer avslappnad i sin trädgård. Däremot finns det flera andra fördelar. Det blir även lite skydd från buller och vindar, samt att vinden inte lika lätt blåser in sand, damm eller annat in på din trädgård.

På den svenska marknaden finns flera alternativ på häck till din trädgård. En häck ger även mer grönska och liv till trädgården, och det finns sorter som även är gröna och täta under vintern. Lagerhägg är en häck som kommer vara grön och tät året runt, och den fungerar på många platser då den kan användas som hög eller låg samt som bred eller smal.

Vilken typ av häck passar bäst hos dig?

Det är bra om du känner till växtzonen där du bor och om det finns specifika regler på hur högt eller långt ut häcken får gå. Det kan till exempel finnas regler för att man inte ska skymma sikt för eventuell trafik i en närliggande korsning. 

Vilken typ av häck skulle passa till ditt hus och fundera på hur mycket tid du vill lägga på att sköta om din häck. Välklippta häckar tar ju mindre plats och förhindrar också att eventuella bär eller blommor hinner komma fram. Å andra sidan så kan vissa sorter passa bättre utan att klippas, men det beror även på hur du bor.

Lista även alla anledningar till att du har bestämt dig för att odla fram en häck, då det kan vara av stor betydelse vid vissa val. Till exempel hur tät du vill att häcken ska vara och hur hög den kan bli. Bor du i tätbebyggt område, så kanske det kan vara önskvärt med en hög häck. Ta reda på eventuella bestämmelser och se sen vilka alternativ som finns för dig, innan du går vidare till vilka som passar vid ditt hus.

Garmundo har ett brett sortiment av häckar och annan grönska som du kan smycka din trädgård med. Du kan sitta bekvämt hemma vid datorn och läsa om de olika alternativen och sedan enkelt beställa hem det du vill ha. Om du skulle stå villrådig, så kontakta företaget. De hjälper dig gärna med att hitta det bästa alternativet för dig.

Sänd till en kollega

0.016