23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Linolja Selder & Company

Tillbaka till företagsprofilen.

Selder & Co tillverkar en 100% lösningsfri raffinerad linolja utan några tillsatsmedel. Detta gör att den har en torrhalt på 100%.

Avsaknaden av lösningsmedel ger utöver de direkta miljövinsterna också en yta som inte reser sig och därmed kräver efterslipning.

Resningen som normalt sker vid behandling med lösningsmedelsbaserade produkter uppkommer när lösningsmedlet avgår i gasform från träets inre strukturer.

Hos WBP hittar du följande produkter:

Grundolja

Grundolja är en träolja bestående av noga utvald höggradigt raffinerade fettsyror av linolja. Oljan lämpar sig väl för alla träslag.

Oljan är framtagen för användning som regelrätt träskydd, som förbehandling innan målning eller oljeboning. Oljan appliceras varm. Raffineringen gör att oljan tål höga temperaturer och att arbetet kan utföras riskfritt och utan emission mellan 120-130°C. Uppvärmning sker via fritös eller rostfri kastrull och separat termometer. Värmen förändrar oljans viskositet och medger djupare inträngning samtidigt som eventuell ytfukt förångas.

Grundolja har via raffinering och förädlingsprocesser tillförts viktiga egenskaper som tillsammans gör oljan till en komplett produkt för allt träarbete.

Möbelolja Ädel

En möbelolja utan lösningsmedel som verkar på djupet samtidigt som den ger en fin och slitstark yta.

Möbelolja Ädel består av höggradigt raffinerade fettsyror av linolja. Oljan lämpar sig väl för de träslag som vanligtvis används till möbler. Ger en tålig och vattenavvisande yta som går att polera och underhålla till önskad nivå. Innehåller inget lösningsmedel och avger därmed inga skadliga emissioner under arbetet.

Möbeloljan appliceras varm. Våra specialoljor tål höga temperaturer och arbetet kan utföras riskfritt mellan 120-130°C. Uppvärmning sker via fritös eller rostfri kastrull och separat termometer. Värmen förändrar oljans viskositet och medger djupare inträngning samtidigt som eventuell ytfukt förångas.

Träet som skall skall behandlas med olja måste noggrant rengöras och slipas före ytbehandlingen påbörjas om den tidigare är behandlad. Rester av lackprodukter, vaxer eller andra oljor kan ge oönskade effekter. Slipa med ett papper som inte ger repor i möbeln men som ändå avverkar en del material.

Linolja Fernissa

Grunden i fernissan är vår höggradigt raffinerade linolja. Den kännetecknas bland annat av snabb torktid, fullständig genomhärdning och att den inte emulgerar med vatten.

Att tillverka sin egen linoljefärg är inte helt okomplicerat så vida man inte har nödvändiga redskap för att riva pigment dvs. få en så jämn smet som möjligt utan klumpar. Lite beroende på hur eller var färgen skall användas kan resultatet av en egentillverkad linoljefärg dock vara ett fullt godtagbart alternativ. Det du behöver är pigment, fyllnadsmedel, fernissa och terpentin eller lacknafta. Lösningsmedlet tillsätter du allra sist i processen.

Att tillverka lasur är desto enklare och kanske mer lämpligt till sitt omfång. En lasur är i princip en underpigmenterad färg utan fyllnadsmedel. Det du behöver är alltså pigment, fernissa och terpentin eller lacknafta. Ju mer pigment du tillför fernissan desto mindre ser du av underlaget. Lasur används bland annat för att efterlikna trä dvs. vid träådring och marmorering.

Givet fernissans egenskaper kommer den färg du väljer att tillverka behöva spädas med terpentin eller lacknafta. Om du inte gör det kommer färgen bli kort i penseln samt skrynkla sig när den torkar. Som bekant ”torkar” inte linolja utan den oxiderar vilket rent kemiskt innebär att den binder syremolekyler till sig och i denna process ökar den inte bara i vikt utan också i volym. Således, när fernissan expanderar på ett fast underlag kan den resa sig och blir skrynklig.

Vill du till äventyrs tillverka en färg utan lösningsmedel finns säkert andra recept och rekommendationer på nätet. Det bör dock poängteras att några historiska stöd för denna ”lösningsmedelsfria” färg inte finns. Det går att göra en linoljefärg för användning utan lösningsmedel men den kommer inte att härda ut ordentligt eftersom man tvingas använda en linolja som inte oxiderar fullständigt. Det kommer ge en färg med dålig motståndskraft mot både miljö och mekanisk slitning.

Stenolja

Skydda keramik, natursten och betong från smuts och fläckar. Oljan ger ett hållbart skydd till all porös sten som förkommer inom byggnation och heminredning. Keramik, sand- och kalksten, betongplattor och marktegel kan alla dra stor nytta av att behandlas. Motståndskraften mot bland annat fett och syra ger många fördelar.

Produkten innehåller varken gifter eller lösningsmedel och kan därför användas även i känsliga miljöer där särskilda miljökrav föreligger.

En yta som skuras upprepade gånger med maskin mattas över tiden. Ytan kan då återställs genom att en mindre mängd olja bonas in.

Ytor som behandlas antar en djupare färgton då alla håligheter fylls med olja.

Avfettning Natur

Ett koncentrerat avfettningsmedel som samtidigt är skonsamt mot miljön.

Avfettning Natur är ett kraftfullt och koncentrerat rengöringsmedel särskilt effektivt där fett och oljor utgör stor del av smutsen. Produkten innehåller inga gifter, lösningsmedel eller fosfater och kan därför även användas i känsliga miljöer där särskilda miljökrav föreligger.

Avfettningen är producerad av svenska råvaror från konventionella jordbruk i Mälardalen med omnejd. Linoljan från vilka de förtvålade fettsyrorna kommer är framtagen av oss.

Produkten är mycket koncentrerad. Det ger dig möjligheten att välja tvättkraft från mycket stark till mycket mild. Det är lämpligt att prova sig fram på mindre ytor för att se vilken spädning som är lämplig för den smuts som där utgör merparten av den totala mängden.

Produkten fungerar utmärkt i maskiner där rengöringsmedel doseras ur avsedd behållare. Den kan dock behöva spädas en aning till lämplig viskositet.

Var alltid mycket noga med att skölja av ytorna med vatten så att inte rester av avfettningen blir kvar.

Selder & Co

Fakta om WBP Trading AB

Adress
WBP Trading AB
Axel Danielssons väg 269
215 82 Malmö
Se på karta

Region
Sverige
Skåne län
Malmö stad

Telefon: +46 040-130060

Fax: +46 040-139560

Certifikat: AAA, FSC, PEFC

Se hemsidan

Contact Persons

Barbro Hardenby Öhrwall
Avdelning: Försäljning
Yrke: Säljare
Telefon: +46 0406690024

Fredrik Rönnerberg
Avdelning: Försäljning / Inköp
Yrke: VD
Telefon: +46 040-6690020

Marie Nilsson
Avdelning: Försäljning / Marknadsföring
Yrke: Försäljning / Marknadsföring
Telefon: +46 0406690022

Sänd till en kollega

0.08