23948sdkhjf

Tillverkare av spikmaskiner växer på exportmarknaden

Mychrome Oy, som tillverkar spikmaskiner för produktionslinjer av lastpallar, är ett av de ledande företagen inom branschen i Norden. Detta andra generationens familjeföretag vill bevara sin starka marknadsposition genom att satsa på produktutveckling, energieffektivitet och kundorientering.

Detta har visat sig tydligt även hos Mychrome Oy som tillverkar och levererar monteringslinjer för lastpallar i Malax nära Vasa. Företaget har ökat sin omsättning stadigt, och det kommande året ser ut att bli ännu mer hektiskt enligt verkställande direktör Peter Piispanen.

– Det kommer att bli ett rekordår. Hos många palltillverkare börjar maskinparken komma mot slutet av sin livscykel, vilket tvingar dem att investera i ny teknik. Dessutom måste produktionen vara flexibel och allt bättre kunna anpassas efter kundernas behov, förklarar Piispanen.

Elektrifieringen framskrider även inom produktionsteknik

Mychrome räknas som en av föregångarna inom sin bransch. Familjeföretaget som grundades 1980 har sina rötter i Sverige, där det under en lång tid samarbetade med IM Hart Ab som underleverantör.

Senare flyttades produktionen till Österbotten i Finland.

– Sverige är fortfarande en viktig exportmarknad för oss – precis som de andra nordiska länderna. Vi exporterar också till Tyskland och de östra delarna av Centraleuropa, berättar Piispanen.

Han tror att trä kommer att stå sig som tillverkningsmaterial för lastpallar. Monteringslinjerna däremot kommer att fortsätta elektrifieras och automatiseras. Dessutom ska de kunna anpassas för allt fler pallstorlekar.

– Utvecklingen går mot att man frångår den flottiga och kladdiga hydrauliken, likaså kommer man tids nog att avskaffa spikar vid montering av pallarna, konstaterar verkställande direktören.

– Maskinparken hos många palltillverkare börjar ha nått slutet av sin livscykel, vilket tvingar dem att investera i ny teknik. Dessutom måste produktionen vara flexibel och allt bättre kunna anpassas efter kundernas behov, förklarar verkställande direktör Peter Piispanen.

Mychrome räknas som en av föregångarna inom sin bransch. Familjeföretaget som grundades 1980 har sina rötter i Sverige, där det under en lång tid samarbetade med IM Hart Ab som underleverantör. Senare flyttades produktionen till Österbotten i Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078