23948sdkhjf

Småhus vann i stortävling

Till årets SM i fågelholk skickades 450 tävlingsbidrag in från skolklasser i hela landet och en jury utsåg sedan 15 finalistbidrag.

 Omröstningen har pågått på Naturskyddsföreningens webb samt på Nordiska Trädgårdsmässan. Rekordmånga – över 25 000 personer – har stöttat sina favoriter i år genom att rösta. Tack!

Vinnarna i SM i fågelholk 2023

Kategori förskoleklass och årskurs 1–3: Klass 2, Högsätra skola, Lidingö, med bidraget ”Skog”. Bidraget fick 30 procent av rösterna i kategorin.

Kategori årskurs 4–6: Klass 6, Västerhaninge Montessoriskola, Haninge, med bidraget ”Snickarbyn”. Bidraget fick 61 procent av rösterna i kategorin.

Kategori årskurs 7–9 och gymnasiet: Klass BA3, Hjalmar Strömerskolan, Strömsund, med bidraget ”Sommarstugan”. Bidraget fick 37 procent av rösterna i kategorin.

Ett specialpris för särskilda insatser för fåglarna går till Basklassen på Rinmangymnasiet i Eskilstuna för bidraget "Uffes fågelstation". Utgångspunkten var att klassen ville göra något för sin tidigare lärare som tycker mycket om fåglar. Eleverna har därför lärt sig om olika fågelarter och har även träffat en ornitolog. De byggde dels en fågelmatarstation gemensamt och dels en fågelholk var. Fågelholkarna har hängts upp i en skogsdunge som också besöks av andra skolor och förskolor. Nu väntar de med spänning på att se vilken holk som först får en inneboende, för såklart har gymnasiet även en tävling om det!

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063