23948sdkhjf

Ligna tillbaka — gå gratis!

Den 15-19 maj är det äntligen dags för träbranschens globala mässa igen, efter flera år utan detta gigantiska event för alla oss tränördar. Roligt och viktigt, här presenteras nyheter som teknikleverantörer jobbat på för att få klart just till Ligna.

Den 15-19 maj är det äntligen dags för träbranschens globala mässa igen, efter flera år utan detta gigantiska event för alla oss tränördar. Roligt och viktigt, här presenteras nyheter som teknikleverantörer jobbat på för att få klart just till Ligna.

NTT tog kontakt med chefen för Ligna-mässan, Stefanie Wagner, för att höra hur det ser ut inför mässan, med tanke på att det varit ett längre uppehåll än vanligt. Stefanie Wagner medger att man från arrangörshåll kände sig osäkra på intresset när man drog igång arbetet inför Ligna 2023.

– I början var vi lite osäkra på om pandemin hade ändrat på attityderna till stora mässor och event. Men den oron försvann snabbt när utställarna började boka platser. I dag har vi mer än 1200 utställare på en utställningsyta av 110 000 kvadratmeter. Vi ser detta som en bekräftelse på att industrin fortfarande ser mässor som det bästa alternativet att få kontakt med potentiella kunder.

Hur har ni arbetat inför årets Ligna, kommer vi att känna igen oss eller har ni fått ändra mycket för att motsvara nya krav på till exempel hälsofrågor efter pandemin?

– Vi arbetar alltid i nära samarbete med de regionala myndigheterna här i Niedersachen vad gäller säkerhet och hälsofrågor. I dagsläget finns dock inga restriktioner vad gäller tillgänglighet. Men sälvklart kommer vi att se till att det finns gott om handsprit och bra ventilation överallt på mässan.

När det gäller montrar, ser ni några trender vad gäller mängd eller stil?

– Utställarna på Ligna kommer att ha fullt fokus på närvaron i montrarna. Några utställare kommer att ha så mycket som 40 maskiner och 800 personer på plats! Kärnan i Ligna är och förblir praktiska demonstrationer av utrustning och innovationer i montrarna, där besökarna kan se och känna på tekniken på riktigt. I takt med digitalisering och ny teknik som VR och AR kommer säkert även många utställare att utnyttja den typen av teknik.

Kommer det att arrangeras seminarier, och i så fall i vilka ämnen?

– Ja, absolut. Vi har på årets Ligna premiär för det vi döpt till ”Ligna.Stage” i Hall 12, med teman kring digitalisering och automation, skogsbaserad bioekonomi och industriellt byggande. Även viktiga ämnen som rekrytering och cirkulär ekonomi finns med i programmet.

Stefanie Wagner uppmanar också alla som planerar att åka till Ligna att ta del av den information som finns på webben och via den speciella Ligna appen som ger information om var allting finns på mässan. Man kan också initiera möten med hjälp av Lignas ”Networking service”.

Så det verkar kunna bli en givande vecka i Hannover den 15-19 maj. Vi ses där!

Kostnadsfri entré till LIGNA

NTT har det stora nöjet att erbjuda dig som läsare gratis entrékort till LIGNA. Entrékortets värde uppgår till €56 (ca 640 kr) och gäller för mässans alla dagar. För att hämta ditt kostnadsfria entrékort, använd länken https://www.ligna.de/en/?open=ticketRegistration&code=ZEdKy

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078