23948sdkhjf

White Arkitekter har skog i fokus under internationell utställning

White Arkitekters arbete, centrerat kring skogar, kommer att stå i rampljuset under internationella arkitekturutställningen Biennale Architettura 2023.

Utställningen, med titeln "Forest in Focus", planerar att utforska och tydliggöra skogens betydelse i skapandet av hållbara, gröna städer. Företagets arbete kommer att ställas ut för att inspirera och informera deltagare om skogens kritiska roll som en hållbar resurs, både för byggmaterial och som en integrerad del av urban design.

– Vi lever i en tid där klimatförändringarna kräver radikala och hållbara lösningar. Vår forskning och vårt arbete inom skogscentrerad design avser att ge en lösning på detta globala problem, säger Alexandra Hagen, VD för White Arkitekter.

Läs också: Träskrapa ska förnya Odenplan

White Arkitekter hoppas att genom att presentera sina forskningsresultat på Biennale Architettura, kommer de att kunna bidra till den pågående dialogen om vikten av hållbar utveckling. Genom att använda skogen som ett centralt tema hoppas de att inspirera andra arkitekter och stadsplanerare att tänka på nya sätt att integrera naturliga element i deras design.

– Skogen erbjuder en myriad av möjligheter. Från att vara en källa till hållbara byggmaterial till att skapa en känsla av lugn och samhörighet i urbana miljöer, kan skogen spela en avgörande roll i att forma vår framtid, säger Alexandra Hagen.

Utställningen pågår från den 20 maj till den 26 november 2023 i Venedig, Italien.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.393