23948sdkhjf

Södra attraktivt för studenter

Södra har röstats fram till den sjunde mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige av landets högskoleingenjörer genom en omröstning i Karriärföretagens studentnätverk.

Södra utsågs under 2022 till ett Karriärföretag. Titeln delas ut till attraktiva arbetsgivare som erbjuder ”unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för sina anställda”. Av de närmare tusen företag, myndigheter och kommuner som granskades närmre var Södra en av de som utsågs till Karriärföretag.

Organisationen har nu genomfört en undersökning om vilka som är landets mest attraktiva företag bland studenter – och Södra placerar sig i topp.
3 856 studenter som går en akademisk utbildning vid 28 olika universitet och högskolor har under våren fått lista olika företag. I denna undersökning placerar Södra som den sjunde mest attraktiva arbetsgivaren i Sverige av högskoleingenjörer. Placeringen innebär att Södra under sitt första år som Karriärföretag nått topplaceringar både bland studenter och för sitt traineeprogram.

– Detta är unikt och ett riktigt styrkebesked avseende Södra som arbetsgivare och arbetsgivarevarumärke, kommenterar Karriärföretagen själva om resultatet.

– Vi är givetvis otroligt stolta och glada att studenter ser på oss som en spännande och attraktiv arbetsgivare, där medarbetare får möjlighet att utvecklas och forma sin karriär. Detta är en bekräftelse på att studenter vill vara med och skapa framtiden tillsammans med oss, säger Isabella Wärvik, HR-direktör Södra.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063