23948sdkhjf

Bjerking lovar hållbara projekt

Teknikkonsultföretaget Bjerking lanserar tjänstespecifika hållbarhetslöften för att hjälpa kunderna att nå sina hållbarhetsmål. Bjerkings avsikt är att hållbarhetsfrågorna ska vara integrerade i alla uppdrag senast år 2024. Nu är det trettonde löftet lanserat, Hållbarhetslöftet för Projekt-, Projekterings- och Byggledning. 

i likhet med andra samhällsbyggare har Bjerking har under lång tid talat om vikten av hållbarhet i sin verksamhet och genomfört ett antal aktiviteter för att främja hållbarhetsarbetet. Nu tar Bjerking ytterligare steg och lanserar ett antal tjänstespecifika hållbarhetslöften som bryter ner arbetet i uppdragen på en tydlig, praktisk nivå. Nu kommer det trettonde hållbarhetslöftet, löftet att hjälpa kunden att arbeta på ett hållbart sätt när det gäller projekt- och byggledning.

Arbetet med att ta fram hållbarhetslöftena har följt Bjerkings egen metod där enhetens samtliga medarbetare får identifiera de områden som bäst bidrar till hållbarhet i en workshop. Därefter bearbetar Bjerkings hållbarhetsstrateg och enhetens hållbarhetssamordnare materialet för att slutligen förankra dessa hos medarbetarna i teamet ett varv till. Nu släpper alltså Bjerking löftet för projekt-, projekterings- och byggledning med de hållbarhetsaspekter som företagets projekt- och byggledare kommer att arbeta aktivt med i sina uppdrag. Löftena handlar exempelvis om att lyfta klimat- och hållbarhetsaspekter i hus- och anläggningsprojekt med syfte att uppnå så god ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet som möjligt. Det handlar om att ta ansvar för planering och implementering av projektets klimat- och hållbarhetsmål och se till att de efterlevs i de skeden man medverkar i. Det handlar även om att hjälpa beställare att identifiera lagkrav och lämpliga klimat- och hållbarhetsmål i projekten samt värdera tillhörande kostnader, risker och möjligheter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.077