23948sdkhjf

Världens största trästad ska byggas i Stockholm

Atrium Ljungberg tar nu initiativ till Stockholm Wood City – världens största stadsbyggnadsprojekt i trä, där första spadtaget planeras att tas 2025 och de första husen förväntas stå klara 2027. 

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg menar att det ambitiösa projektet i Sickla blir ett internationellt skyltfönster för hållbart byggande och demonstrera svensk innovationsförmåga när den är som bäst.Projektet sträcker sig över 250 000 kvadratmeter och är därmed världens största kända stadsbyggnadsprojekt med trästomme. Fastighetsbranschen spelar en helt avgörande roll i den gröna omställningen, då byggnader står för hela 40 procent av världens CO2-utsläpp. Stockholm Wood City markerar en ny era för hållbar arkitektur och stadsutveckling. Det rör sig om ett område med 7 000 kontorsplatser och 2 000 bostäder i Sickla i Nacka kommun. Det nya området kommer att erbjuda en pulserande, urban miljö med en mix av arbetsplatser, bostäder, restauranger och butiker.

Utöver träbyggnationen innebär projektet en rad andra miljövinster. Kontorsfokuset är ett sätt att möta underskottet på arbetsplatser söder om Stockholms innerstad och därmed också korta pendlingstiderna för fler. Projektets klimatpåverkan minimeras med hjälp av egenproducerad, lagrad och delad energi. Genom att satsa på resurseffektiva byggmetoder och cirkulära materialflöden vill bolaget förändra stadsutvecklarens roll och bli en katalysator för innovation.

Fakta om Stockholm Wood City:

250 000 kvadratmeter bruttototalyta

7 000 kontorsplatser

2 000 bostäder

Läs mer om Stockholm Wood City
Film Stockholm Wood City

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064