23948sdkhjf

Nya Dalahusgruppen vill bli komplett leverantör

Dalahus förvärvar Dala Massivträ och bildar Dalahusgruppen. Syftet är att skapa en företagsgrupp som kan erbjuda helhetslösningar för större byggprojekt i trä.

Med sin bas strax norr om Falun har Dalahus länge varit en del i trähusmarknaden. Nu utökar bolaget genom förvärv av Dala Massivträ och Massivträ Press i Dalarna. Syftet är att bli den mest kompletta leverantören av stommar, bjälklag, väggar och takkonstruktioner i trä, berättar man i ett pressmeddelande.

− Vi har en oerhört stark kompetens inom trähuskomponenter i alla kategorier, menar
vd Sten-Erik Malmqvist, Dalahusgruppen.

Målgrupperna för Dalahusgruppen är i första hand fastighetsutvecklare, offentliga byggherrar och byggentreprenörer. Idag pågår omfattande samarbeten med kunder och leverantörer i några av landets mest intressanta träbyggnadsprojekt.
− För att maximera kund- och klimatnyttan behöver vi ha kontroll på hela kedjan, från konstruktion till produktion och montage. Det kan vi göra i det nya bolaget, säger Mattias Brännström, tidigare vd för Dala Massivträ och Massivträ Press i Dalarna AB och numera teknisk chef i Dalahusgruppen.
Företagets produkter finns både inom traditionell träprefabrikation av väggar, bjälklag och tak, liksom byggkomponenter i limträ, KL-trä och LVL, blocklimmande limträkonstruktioner och Ribbelement. Leveranserna är antingen monteringsfärdiga eller inkluderar montage och en stor del av komponenterna tillverkas eller bearbetas i den egna fabriken i Linghed.

Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141