23948sdkhjf

De bygger träkontor åt Borås Stad

RO-Gruppen uppför på uppdrag av Borås Stad ett nytt kontor på industriområdet Pantängen i centrala Borås. Byggnaden uppförs i limträ och KL-trä, helt under väderskydd. 

Nybyggnationen omfattar 2 000 kvadratmeter och ska tillföra cirka 70 arbetsplatser. Bygnaden ska miljöcertifieras enligt P-märkning av RISE. Syftet med P-märkt innemiljö är att säkerställa god innemiljö, dels genom att byggnaden får tekniska förutsättningarna för att skapa god innemiljö, dels genom att det finns ett förvaltningssystem som upprätthåller god innemiljö genom kvalitetssäkrad drift och förvaltning. Genom P-märkt innemiljö skapas förutsättning för en bra innemiljö med nöjda brukare och minskad risk för oförutsedda kostnader i förvaltningsskedet.

– Det känns jätteroligt att vi vunnit upphandlingen av Pantängen. Den nya kontorsfastigheten kommer stärka Borås Stads fastighetsbestånd ur ett hållbarhetsperspektiv, samtidigt som vi får fortsätta leverera CO2-effektiva fastigheter säger Pierre Svedberg, entreprenadchef på RO-Gruppen.

 Ordervärdet uppgår till runt 45 miljoner kronor och produktionen på plats är i gång. Projektet ska stå färdigt sommaren 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156