23948sdkhjf

Ny handbok: Miljöhandbok för Träskyddsbehandlat virke

Svenska Träskyddsföreningen publicerar Miljöhandbok för Träskyddsbehandlat virke.

– Arbetet har pågått under lång tid och det är många som har deltagit med bidrag, fakta och synpunkter, säger Fredrik Westin, vd.

Syftet har varit att underlätta för Svenska Träskyddsföreningens medlemmar att förklara, sakligt om miljömässiga risker och fördelar med träskyddsbehandlat trä. Miljöhandboken kommer stötta en faktabaserad dialog i samband med anbud, miljöprövningar av byggprojekt och liknande.

– Vi hoppas och tror att användningen kommer bli långt större. Vi vet redan att handboken kommer ingå som läromedel på KTH, vid den kommande kursen i Träbeständighet går i höst.

Handboken sammanfattar lagstiftning, regler och föreskrifter och vad som gäller vid tillverkning, hantering och användning av träskyddsbehandlat trä. Det är en faktaspäckad skrift med hänvisningar och källhänvisningar för fördjupning.

Denna första utgåva av Miljöhandboken kommer att cirkuleras till myndigheter och specialister och miljökontor runt om i landet i syfte att insamla synpunkter och förbättringar. Målet är att inom sex månader ge ut en andra utgåva..

– Första utgåvan kommer endast finnas i digital form för att senare eventuellt tryckas om behov och önskemål finns.

För nedladdning, gå till:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.35