23948sdkhjf

Baseco investerar

Familjeföretaget Baseco tillverkar och säljer trägolv, paneler och stugor av norrländskt virke från sin fabrik i Sorsele. Nu investerar företaget 25 miljoner kronor i ett uppgraderat hyvleri under 2024.

Baseco har tillverkat massiva trägolv i fabriken i Sorsele sedan 1983. I dag består sortimentet av golv, paneler och sedan 2011 även stugor.

I första etappen installeras den nya hyveln, som bland annat inkluderar ett automatiskt intag. I andra etappen tillkommer en ny kamerasortering som med stor precision kan upptäcka och kapa bort avvikelser i virket.

− Med hjälp av digitalisering och automation kan vi öka kapaciteten med 50 procent och hålla nere leveranstiderna. Det finns även många fördelar för arbetsmiljön, bland annat mindre tunga lyft och färre repetitiva arbetsmoment, säger Marcus Abrahamsson.

Samtidigt gör Baseco fler förbättringar i den intilliggande husfabriken, en satsning på ett egenutvecklat blocksystem för modulbaserade hus och stugor. En ny lagerlokal till husfabriken är redan invigd och en ny spikportal ska stå klar under hösten.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125