23948sdkhjf

Årets Trästad bygger högt med KL-trä

Green House i Linköping byggs med KL-trä från Setra

Nu får Linköping, Årets Trästad 2022, ytterligare ett hållbart hus i trä. Det sju våningar höga Green House börjar uppföras under hösten. Setra levererar stommen av KL-trä och limträ.

Green House får 59 hyreslägenheter och ett bottenplan med kontor och butiksytor. Huset har en bruttoyta på 3 600 kvadratmeter och byggs i Linköpings nya utvecklingsområde Folkungavallen.

Green House följer även Linköpings kommuns policy för ökat träbyggande. Kommunen har gjort sig känd för en tydlig träbyggnadsstrategi som antogs av kommunfullmäktige år 2021. Vid NTT Woodnets konferens 2022 utsågs sedan Linköping till Årets Trästad.

Byggherrar är fastighetsbolaget Vida Real Estate tillsammans med A-gruppen och utförare är Lindstams Bygg i Linköping. För Mats Claudius, inköpare på Lindstams Bygg, blir Green House det tredje KL-träprojektet.  
– Det är en smidig byggmetod som ger stort utrymme för snickarglädje och rent trä i utformningen. Valet av stomleverantör har sin grund i att Setra är en känd aktör på marknaden och stod för den bästa lösningen i projektet. En viktig faktor är att Setra sedan tidigare har ett nära samarbete med Tyréns, som har ansvarat för projekteringen av Green House, säger Mats Claudius.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109