23948sdkhjf

Klimatsmart när NCC bygger förskola i Malmö

NCC ska på uppdrag av Malmö Stadsfastigheter uppföra Brages förskola i Hyllie i södra Malmö. Förskolan byggs med stomme i korslimmat trä och ordervärdet uppgår till drygt 90 miljoner kronor.

I Brages förskola finns det plats för 160 barn fördelade på åtta avdelningar. Den nya förskolan får en fantasifull karaktär med lekfull fönstersättning, förskjuten taknock och skifferfasad.

– Brages förskola är ett pilotprojekt för Malmö Stadsfastigheter gällande klimateffektivt byggande, säger Anna Wessling, byggprojektledare, Malmö Stadsfastigheter.

Byggnaden uppförs med trästomme där väggar och bjälklag utförs av korslimmat trä som kompletteras med limträ. Projektets materialval kommer att göras med hänsyn till dess klimatavtryck. Taket har en förskjuten nock för att maximera delen av taket som vänder sig mot söder, med gynnsamma förhållanden för solceller.

– NCC arbetar kontinuerligt med att hitta lösningar som minskar klimatpåverkan och vi ser fram emot att tillsammans med Malmö Stadsfastigheter genomföra detta pilotprojekt, säger Magnus Jarebrant, affärschef NCC.

Planerad byggstart är i början av 2024 och Brages förskola beräknas vara klar hösten 2025.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109