23948sdkhjf

Träbyggnad ska säkra kärnkraften

Veidekke har tecknat avtal med Svensk Kärnbränslehantering, SKB, om att bygga ett trähus med kontor och laboratorier i Forsmark.

Entreprenaden genomförs i form av en totalentreprenad i samverkan och omfattar cirka 2000 kvadratmeter. Ordervärdet uppgår till cirka 55 miljoner kronor och förväntas vara klar 2025.

Byggnaden kommer att byggas i trä och inrymma kontor och kemilab för att analysera borrprover från SKB:s verksamhet i Forsmark. I fastigheten inryms även ett förråd för borrkärnor samt en mindre verkstad. Projektering påbörjas omgående och produktion planeras att påbörjas första mars 2024 och förväntas vara klart i mars 2025.

− Det är glädjande och vi tackar SKB för förtroendet. Vi ser fram emot att bygga en ny Geologibyggnad tillsammans med hög hållbarhetsprofil vilket ligger i linje med både Veidekkes och SKB:s mål för det gröna skiftet. Vi har en väldigt bra dialog med SKB och har som gemensamt mål att sänka CO2- utsläppen yttligare, säger Krister Olsson, regionchef Veidekke Bygg Öst.

SKB ska genomföra två stora byggprojekt i Forsmark de kommande åren och behöver därför en Geologibyggnad för sin platsövervakning- och undersökningsverksamhet.

− Att bygga hållbart är viktigt för oss på SKB. Det här är ett spännande projekt både för vår och Veidekkes utveckling och vi ser framemot att göra det tillsammans, säger Peter Wass, avdelningschef Program och projekt, SKB.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063