23948sdkhjf

Lekotopen återbrukar trä

Äntligen får barnen hoppa in bland rabatter och gångar. Lekotopen är invigd och nu ska buskar och barns lek få växa fritt.

Sisab (Skolfastigheter i Stockholm) och Sandåkraskolan söder om centrala Stockholm har tillsammans skapat en miljö man kallar Lekotop. En yta som uppmuntrar till kreativ lek och är byggd av naturmaterial och återbrukade material. Nu är det okej att leka i rabatten och barnens fantasi sätter gränserna.

— Lekotopen erbjuder möjligheter för olika sorters lek. Förhoppningsvis kan barnens olika behov och önskemål uppfyllas så att alla som leker här kan känna sig trygga och hitta sin favoritplats, säger Ebba Agerman, vd för Sisab.

På Sandåkraskolan har eldsjälar bland föräldrar och skolpersonal tillsammans med Sisab skapat en ny naturlig och hållbar lekplats. Ett fint samarbete mellan alla parter gör att lek och landskap flätas samman och bildar en Lekotop. Ett relativt nytt begrepp för en gammal sanning, barn trivs i sin lek bland stockar, stenar och buskar. Lekställningar i all ära, men ibland lockar en ”hemlig” gång bland buskar och en gömma med kottar mer än en rutschkana

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063