23948sdkhjf

Moelven Byggmodul varslar igen – berör 50 anställda

Träföretaget Moelven Byggmodul varslade 100 anställda senast i september, nu varslas ytterligare 50 medarbetare om uppsägning.

Samtliga medarbetare inom Moelven Byggmodul AB har fått information om varslet, som nu blir föremål för fackliga förhandlingar.

Senast i september varslades 100 anställda på bolaget.

– Det är självklart tråkigt att ytterligare en gång behöva lägga ett varsel. Men marknaden är fortsatt svag. Det här varslet kommer till följd av att projekt byggs färdigt ute på entreprenad, och att det är begränsat med nya projekt som kommer in. Därför behöver vi återigen anpassa vår bemanning till det rådande läget, säger Henrik Asp, vd vid Moelven Byggmodul AB.

Varslet berör sammanlagt 50 tjänstemän och kollektivpersonal inom Moelven Byggmodul AB. Främst berörs personal inom entreprenad och fabriken i Torsby, men även personal på andra enheter inom företaget kan komma att beröras.

Henrik Asp säger att en rad åtgärder har vidtagits för att slippa varsla fler än nödvändigt. Bland annat ser man över möjligheten till alternativa intäktskällor, exempelvis renovering av redan producerade hyrmoduler och bodar. Företaget försöker också behålla funktioner för att snabbt kunna öka produktionen igen när marknaden vänder.

– Byggbranschen är svag för tillfället och vi måste fortsätta agera på det vi vet idag. Men hållbart byggande i trä är en växande marknad, så jag är övertygad om att marknaden kommer vända. Vi vet bara inte när, säger Asp.

De fackliga förhandlingarna har inletts under torsdagsförmiddagen på Moelven byggmodul i Torsby under medverkan av fabrikschef, HR-chef, vd och fackliga representanter för GS-facket, rapporterar Nya Wermlands-Tidningen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.157