23948sdkhjf

Almab köper systemleverantör

Almab förvärvar elektronikföretaget Nolyx som levererar färdiga systemlösningar för processindustrin huvudsakligen inom träindustrin. Nolyx kommer att vara ett fristående dotterbolag till Almab.

– Nolyx kommer att vara ett fristående dotterbolag till Almab och med den kompetens Nolyx besitter ser vi nu framtida möjligheter att komplettera vårt nuvarande erbjudande och skapa helhetslösningar till våra kunder inom sågverk och hyvlerier, säger Per Kreij, ny vd för Almab sedan 1 november 2023. Genom att även kunna ha möjligheten att erbjuda industriell automation så stärker vi vår affärsidé att skapa maximalt värde för kunden. Vi ser fram emot att välkomna Nolyx och dess medarbetare som dotterbolag i vår organisation.

Nolyx levererar färdiga systemlösningar för processindustrier huvudsakligen till träindustrin och erbjuder tjänster inom el-projektering, el-konstruktion samt programutveckling. Företaget utför också kompletta projekt inom industriella automatiseringar för produktion och process-styrning, baserade på teknik med datorer och styrsystem. Service och eftermarknad är också en viktig del där företaget utför service och felsökning.

Almab Storvik AB ägs av Arat Group som levererar högteknologisk utrustning och automation till främst träindustrin. Leveranser sker över hela världen med tyngdpunkt inom Norden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078