23948sdkhjf

Moelven och Billerud samarbetar för ny förpackning

Moelven och Billerud ska tillsammans försöka utveckla en ny förpackningslösning till Moelven Woods interiörpaneler. Målet är att utveckla en pappersbaserad lösning som kan ersätta dagens krympfolie i plast.

Samarbetet är ett resultat av en nytänkande innovationstävling i regi av Paper Province. I september anmälde 19 företag 22 lösningsförslag till Moelvens förpackningsutmaning ­— att hitta en mer hållbar förpackning till deras interiörpaneler av trä.

Av dessa valdes Ahlstrom, Billerud, Boxon, Lignin Industries och T-Emballage ut för att tillsammans med Moelven Wood utveckla de potentiella förpackningslösningarna under MoelvenHackathon som ägde rum hos Paper Province i Karlstad 11 och 12 december. Vinnaren blev Billerud och deras fiberbaserade lösning.

— Billeruds team presenterade en skarp och konkret lösning som förmedlar hållbarhet, återspeglar innehållet och utseendemässigt kommer att sticka ut i butik. Vi känner oss trygga med att vi tillsammans kommer kunna utveckla en förpackning med goda tekniska egenskaper som adderar ett mervärde till våra produkter och få en genomförbar implementering i fabriken, säger Tjalling Chaudron, produktutvecklingsansvarig på Moelven Wood.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079