23948sdkhjf

270 lägenheter i trä planeras i Tyresö

Obos har nyligen tecknat avtal med Scandinavian Property Group för att utveckla 270 lägenheter i Tyresö. Bostäderna ska byggas i trä och certifieras med Miljöbyggnad Guld.

Bygglovsansökan är inskickad och målsättningen är att byggstart ska kunna ske under första kvartalet 2024, meddelar Obos i ett pressmeddelande.

Det nya avtalet innebär byggnation av ca 270 lägenheter, där Obos är totalentreprenör. Projektet består av åtta huskroppar upp till sex våningar.

Obos bygger lägenheterna i sin fabrik i Vrigstad och de kommer sedan att förvaltas av Scandinavian Property Group (SPG).

– Att vi och SPG är eniga om att sätta miljön i främsta rummet ligger helt i linje med hur Obos vill bygga framtidens bostäder. Ett samarbete av den här omfattningen ger stolthet och framtidstro bland medarbetare, säger Joakim Henriksson, vd för Obos Sverige.

De nya bostäderna kommer att byggas i trä och certifieras med Miljöbyggnad Guld. De kommer därmed att hålla hög standard när det gäller bland annat energieffektivitet, inomhusmiljö och materialval.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094