23948sdkhjf

Derome skapar intresse med trähus

Med en godkänd detaljplan går Derome vidare med sina planer i Södra Näs, Varberg, där 16 bostäder beräknas stå klara 2025. Derome säger att intresset för projektet är stort redan nu.

Detaljplanen för det nya området Nygårds Äng i Södra Näs har vunnit laga kraft. Det innebär att Derome nu kan gå vidare i processen med att bebygga området med 16 nya bostäder.

− Efter samrådet har vi gjort en del justeringar kring husens placering och höjder. Men nu finns en godkänd plan för hur området ska utformas och vi kan gå vidare i processen. Vår förhoppning är att kunna säljstarta området till hösten, säger Johan Brinktell, regionchef syd på Derome bostadsutveckling.
Området består av totalt 16 bostäder, där sju blir lösvirkesvillor från Varbergshus och nio blir kedjehus från Derome Bostad.

− Lösvirkesvillorna från Varbergshus kommer att byggas i enplan eller 1,5-plan och kedjehusen planeras att byggas i två plan. Samtliga hus kommer att byggas i trä och området kommer att komplettera befintlig bebyggelse och omgivning på ett fint sätt, berättar Johan Brinktell.

Deromes förhoppning är att komma i gång med säljstart för projektet hösten 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.171