23948sdkhjf

Derome bygger mot fördubbling

Derome, Sveriges största familjeägda träindustri, har för avsikt att i befintliga projekt producera och uppföra hyresrätter till ett totalt värde av 2,5 miljarder. Majoriteten av bostadsprojekten påbörjas under 2024 och målet är att fördubbla fastighetsbeståndet över fem till tio år.

Trots marknadsläget har Derome som målsättning att i närtid bygga drygt tusen nya hyresrätter till ett värde av cirka 2,5 miljarder.

− Det känns helt rätt och vi är stolta över att kunna bygga hyresrätter som samhället är i behov av. Som familjeföretag har vi under generationer gjort kloka investeringar och byggt upp en finansiell styrka och stabilitet som gör att vi kan satsa i en tid då många andra aktörer i branschen tvingas stoppa sina bostadsprojekt, säger Otto Martler, vd Derome Bostad, och sedan årsskiftet också ansvarig för utvecklingen av Deromes partnering-projekt. Det här är en kraftfull satsning från Derome som grundar sig i att vi är övertygade om att det är mer rätt än någonsin att bygga bostäder nu. Planen är att dubbla värdet på beståndet från två och en halv miljarder till fem miljarder på fem till tio år.

De aktuella projekten som nu tecknats genomförs i Stockholmsregionen, Göteborg och andra tillväxtorter i södra Sverige. Bostäderna kommer att byggas med trästomme och håller hög miljöklassning. Områdena ska utformas på ett tilltalande sätt för att skapa en trivsam och socialt hållbar miljö för hyresgästerna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063