23948sdkhjf

Start för trähusprojekt i Falun

Nu är det klart att 129 hyreslägenheter i Falun ska byggas i trä från närområdet. Leverantör blir Lindbäcks.

"Furiren", som alltså ska byggas med stommar av norrländskt trä , blir Kopparstadens andra byggnation i Surbrunnshagen. Kopparstaden, Faluns allmännyttiga bostadsbolag, framhåller att närproducerat trä ger både kortare transportsträcka och minskade koldioxidutsläpp.

Under hösten 2023 har projektering och bygglovsprocess pågått. I december 2023 tecknade Kopparstaden avtal med Lindbäcks som levererar husen i moduler, med start sommaren 2024. Projektering för både hus och mark fortsätter under vårvintern och NCC påbörjar markarbetet redan i februari i år.

Totalt planeras cirka 600 bostäder som ska byggas av olika aktörer och med varierade storlek och upplåtelseformer.

− När vi byggde vårt förra kvarter Kungsgården i Surbrunnshagen var det en övervikt mot ettor, säger Kopparstadens byggprojektledare Jesper Nordin. Nu vill vi komplettera området med större lägenheter i det här projektet.

Lägenheterna planeras stå klara under andra halvan av 2025 och inflyttningen till de fem husen kommer att ske i etapper. För den som är intresserad av att flytta hit finns den senaste informationen om lägenheterna och uthyrningen på kopparstaden.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097