23948sdkhjf

NCC bygger skola i trä och tegel

NCC ska i samverkan med Västerås stad bygga en ny skola i Fredriksdal med tillhörande idrottshall och skolgård. Skolbyggnaden byggs till stor del i trä.

Den nya skolan blir en F-9 skola med tillhörande idrottshall för 700 elever. Byggnaden förbereds för att i framtiden kunna utökas med ytterligare 450 elever. Skolbyggnaden blir närmare 13 000 kvadratmeter, idrottshallen blir nästan 3 000 kvadratmeter och till skolan hör också en stor skolgård.

Skolbyggnaden består av två L-formade huskroppar av trä och tegel. Byggnaden ska passa in med tidigare bebyggelse i området vad gäller färg, material och form. En stor bergvärme- och solcellsanläggning ska byggas för att minska energikostnaderna när skolan är i bruk, vilket bidrar till att skolan kan miljöcertifieras enligt miljöbyggnad silver.

–­ NCC vann upphandlingen och vi är glada att samverka med dem vid uppförandet av den nya skolbyggnaden i Fredriksdal. Vi har goda erfarenheter av att driva samverkansprojekt med NCC från flera större uppdrag i staden, säger Christer Gerhardsson, projektchef på fastighetsenheten i Västerås stad, i ett pressmeddelande. 

Den nya skolan i Fredriksdal blir det tredje pågående skolprojektet för NCC i Västerås, bredvid Drömfabriken och Carlforsska Gymnasiet.

Affären har ett ordervärde på cirka 450 miljoner kronor som orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under första kvartalet 2024. Projektet påbörjas under första kvartalet 2024 och beräknas vara klart till höstterminen 2026.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078