23948sdkhjf

STTF satsar på kompetens vid Trä & Teknik

Träindustrins behov av kompetens blir en huvudpunkt för STTFs aktiviteter under Trä & Teknik den 3-6 september. "Man kan inte komma in från gatan i dagens träindustri, vi behöver kartlägga vilka utbildningar som behövs och se till att ungdomar vill söka", säger STTFs ordförande Peter Funk.

STTF, Svenskt Trätekniskt Forum, kommer att ha två programpunkter vid Trä & Teknik i Göteborg den 3-6 september. Utöver kompetensdagen kommer man även att ha en punkt där man ger exempel på vad STTF arbetat med de senaste åren, och vad man planerar framöver.

– Mycket av det vi producerat av litteratur och annat kompetenshöjande material kommer att finnas i vår monter, säger Peter Funk.

Kompetensfrågan har varit central i STTFs arbete under flera år.

– Vi behöver få in ungdomar på rätt utbildningar framöver, det är helt andra krav som ställs på den som arbetar i sågverk och träföretag i dag jämfört med förr, konstaterar Peter Funk.

Just nu arbetar STTF för fullt med att arrangera en Kompetensdag i Stockholm den 22 maj. Där kommer företag, branschorganisationer, universitet och andra skolor att diskutera och berätta om vilka möjligheter som finns att utbilda sig för träindustrin.

– Kompetensdagen vid Trä & Teknik blir sedan en version av detta evenemang, men med en bredare och delvis annan publik, säger Peter Funk.

Tina Thörner, HR-chef vid Moelven, kommer att medverka vid Kompetensdagen vid Trä & Teknik. Hon kommer bland annat med berätta om varför hon satsat på en karriär som HR-chef inom sågverksindustrin, och om det omfattande trainee-program som Moelven inlett.

– Vi kommer även att ha en punkt om forskning, där bland annat Rise får berätta om vad de ser i utvecklingen av teknik och produkter. Vi ska även prata med Sawtec för att se hur teknikleverantörerna ser på utvecklingen. Dessa företag är ju en viktig del utvecklingen inom träbranschen eftersom de utvecklar och tillverkar de maskiner och den mjukvara som ska användas i framtidens träindustri.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.072