23948sdkhjf

Brandsäkerhet bör kollas

I skuggan av ökande efterfrågan och användande har brandkonsulter och försäkringsbolag framfört tvivel om brandskyddets beständiga egenskaper. Experterna uppmanar nu att kolla vilka egenskaper brandskyddat trä verkligen har.

− Under mina 31 år i branschen har jag aldrig upplevt att så många träpaneler accepteras och används som fasad i flervåningshus trots att godkända bruksklassegenskaper enligt (standarden) EN16755 EXT inte bevisats, Thomas Bengtsson, grundare av Woodsafe Timber Protection. Vi ser flera exempel på att marknaden väljer miljömärkning före beständig brandsäkerhet vilket är att riskera säkerheten för de boende i exempelvis högre hus med stora fasader.

Woodsafe noterar att man själva har produkter som uppfyller brandsäkerhetskraven för exteriör fasadbeklädnad, utan skyddande ytbehandling, och som även är godkända i miljöbedömningssystemen Byggvarubedömningen och Sunda Hus.

− Jag förklarar gärna mer för den intresserade så ta gärna kontakt, säger Peter Johnson, Produkt- och utvecklingschef på Woodsafe Timber Protection.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11