23948sdkhjf

Ny chef på EU-kontoret

Skogsindustrierna har rekryterat Kaisa Soro-Pesonen som ny chef för sitt Brysselkontor.

Kaisa Soro-Pesonen har lång erfarenhet av EU-politik och public affairs i ledande roller inom finskt näringsliv, Brysselbyråer och EU-kommissionen.

Kaisa Soro-Pesonen tillträder sin nya tjänst den 16 augusti.

– Jag är oerhört glad över rekryteringen av Kaisa Soro-Pesonen, säger Viveka Beckeman, vd för Skogsindustrierna. Svensk skogsindustri ska vara en närvarande aktör i det dagliga och gemensamma formandet av EU:s framtid. Med sin breda kunskap och sina utmärkta nätverk kommer Skogsindustriernas engagemang i EU att stärkas ytterligare med Kaisa som ny chef för vårt Brysselkontor.

Kaisa Soro-Pesonen menar att svensk skogsindustri har mycket att erbjuda i EU.

– Inför nästa mandatperiod står Europeiska unionen vid ett viktigt vägval. Jag är stolt över att ansluta mig till Skogsindustrierna som är en föregångare inom hållbarhet och främjar innovativa lösningar som stödjer både EU:s konkurrenskraft och den globala klimatomställningen.

Inför nästa mandatperiod står Europeiska unionen vid ett viktigt vägval

Samtidigt övergår Skogsindustriernas nuvarande chef för Brysselkontoret, Anna Holmberg, till en nyinrättad tjänst som medlemschef. Den nya tjänsten kommer bland annat ha ansvar för att samordna det branschgemensamma arbetet med Skogsindustrins Framtidsagenda, som är en plattform med tre löften inom klimat, cirkularitet och biologisk mångfald, med sikte på 2040. Både Kaisa Soro-Pesonen och Anna Holmberg kommer att ingå i Skogsindustriernas ledningsgrupp.

– Anna Holmberg har framgångsrikt drivit vårt Brysselverksamhet i fem år och jag är mycket glad att hon tackat ja till att axla ansvaret för att vidareutveckla Skogsindustriernas medlemsriktade arbete, säger Viveka Beckeman.

Kaisa Soro-Pesonen

Kaisa Soro-Pesonen kommer senast från tjänsten som chef för Brysselkontoret för det finska näringslivets centralorganisation. Hon tidigare bland annat varit vd för den europeiska rådgivningsgruppen Miltton Europe och partner vid Kreab samt även arbetat somkabinettsmedlem inom EU-kommissionen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078