23948sdkhjf

Setra satsar på kontor i Umeå

En stor del av de svenska byggprojekten är just nu koncentrerade till den expansiva Norrlandskusten. För att finnas nära kunder och marknad har Setra öppnat ett kontor i Umeå.

Kontoret bemannas av två av Setras bygglösningsexperter: Jesper Åkerlund, affärschef för bygglösningar och komponenter och Daniel Wilded, produktchef för bygglösningar.

– Genom att etablera en tydlig närvaro i Norrlands största stad ökar Setra sitt fokus på de snabbväxande områdena i norra Sverige. Det gäller inte bara Umeå och Skellefteå, utan även Sundsvall, Luleå, Boden, Kiruna och Gällivare, förklarar Jesper Åkerlund.

En följd av industriboomen i norr är att bostadsbyggandet är bland det största i landet. För Setras del märks en ökad efterfrågan på korslimmat trä till flerbostadshus. Samtidigt byggs många kontor och kommersiella lokaler, men även förskolor, skolor och vårdinrättningar. Ofta används KL-trä även där.

– Vi levererar dessutom en hel del av vårt limträ till bland annat industrifastigheter och idrottshallar. En ökad lokal förankring ger oss ett närmare samarbete med kunderna i Norrland och gör att vi lättare kan dela med oss av vår samlade kompetens kring klimatsmarta bygglösningar i trä, framhåller Jesper Åkerlund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079