23948sdkhjf

Han är TMF:s nya vd

Erik Haara har utsetts till ny vd för TMF, Trä- och Möbelföretagen, med tillträde under hösten 2024. Han kommer närmast från Glasbranschföreningen.

– Bostadsbyggande företag, såväl småhusföretag som kök-, bad, dörrar- och fönster samt möbel-och inredningsföretag ligger i framkant av den hållbarhetsresa som präglar näringslivet i stort. Jag ser fram emot att fortsätta positionera medlemsföretagen som de samhällsbärare de är. De är otroliga arbetsgivare på orter runt om i hela landet och världsledande i den cirkulära omställningen, säger Erik Haara i ett pressmeddelande.

Närmast kommer Erik Haara från Glasbranschföreningen där han varit vd i över tio år och tidigare förhandlingschef.

– Vi är oerhört glada att ha gått i mål efter en noggrann rekryteringsprocess med många kvalificerade sökande. Erik kommer från en närliggande bransch och har lång erfarenhet av både arbetsgivarfrågor och bransch- och näringspolitik, alla lika viktiga faktorer när TMF nu fortsätter på den förändringsresa som tidigare vd påbörjat, säger styrelseordförande Claes Hansson.

Erik Haara efterträder David Johnsson som gått vidare till en ny tjänst som ansvarig för internationella arbetsmarknadsfrågor på Svenskt Näringsliv.

Läs mer om: TMF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078