23948sdkhjf

Japansk minimalism möter skandinavisk design i Vega

42 lägenheter med mycket träinslag planeras i den framväxande stadsdelen Vega i Haninge, söder om Stockholm. Bostadsprojektet har fått namnet Bonsai och beskrivs som ett möte mellan japansk minimalism och skandinavisk design.

– Projektet syftar till att integrera boendemiljön med den omgivande naturen i Vega, något som verkligen återspeglas i designen, säger Magnus Ohlsson, fastighetsmäklare Alexander White, i ett pressmeddelande.

Fastighetsbyrån Alexander White genomför projektet tillsammans med bostadsutvecklaren Ekeblad Bostad.

Bostäderna utmärker sig med en arkitektonisk design präglad av varierande takhöjder och stora fönster, baserat på designen ”japandi”.

– Japandi är ett koncept med enkelt formspråk – rena linjer, mycket träinslag och stora glaspartier. Det inkluderar också neutrala färger som är tänkt att tillför ett lugn. Både exteriör och interiör har det här konceptet, vilket gör att allt hänger ihop och helheten blir tydlig, säger Magnus Ohlsson.

Brf Bonsai byggs till stora delar av trä, vilket minskar koldioxidbelastningen och fasaden består av Thermowood, vilket inte kräver någon ytterligare kemisk behandling som gör det både hållbart och underhållsvänligt. Husen förses med bergvärme och solceller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078