23948sdkhjf

Vindskydd av trä ger bättre vandringar

Naturkompaniet ger 275 000 till vackra vindskydd av trä längst Sveriges vandringsleder.

Varje år går en del av intäkterna från Naturkompaniets kundklubb till utvalda organisationer och projekt som skyddar natur och miljö och som stärker friluftslivet i Sverige. Med årets Naturbonus kommer de att ha delat ut över 26,5 miljoner kronor. I år har de valt att stötta verksamheter som arbetar för att främja svenska vandringsleder och delar ut 3,5 miljoner ut till upprustning av 12 stycken vandringsleder.

– Vandring ligger Naturkompaniet väldigt varmt om hjärtat och bra vandringsleder är både bra för folkhälsan och ger oss möjligheten att uppleva Sveriges fantastiska natur. Vi vet att det finns ett stort behov av upprustning av vandringsleder i hela landet och därför hoppas vi att Naturkompaniet genom Naturbonusen kan vara med och långsiktigt säkra kvaliteten på vandringslederna. Tack vare våra trogna kunder kan vi nu stötta vandringsleder som är i behov av upprustning på olika sätt, säger Jennie Holmström, projektledare och ansvarig för Naturbonusen.

En av mottagarna är Västkuststiftelsen, som får 275 000 kronor med ambition att bygga tre vindskydd med tillhörande grillplatser längs Bohusleden och Kroppefjällsleden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078