När den här historien tar sin början lever makarna Eva och Nicolai Tram i Köpenhamn.
– Vi hade små barn och bra jobb, men kände att vi hade för lite tid att vara tillsammans som familj. Vi hade fastnat i ekorrhjulet på ett sätt som inte var roligt, säger Eva.
Paret började umgås med tankar om ett helt annat liv. Någon annanstans.
– Vi sålde läge...
Paret öppnade finkrog i gammalt sågverk
De bröt upp från storstadslivet och öppnade restaurang Knystaforsen i ett nedlagt halländskt sågverk. Eva och Nicolai Trams mat tillagas med hjälp av en gammal sågklinga och har belönats med en Guide Michelin-stjärna. ”Det var inte enkelt att öppna en restaurang mitt under pandemin, mitt ute i ingenstans”, säger Eva.

Paret Eva och Nicolai Tram öppnade restaurang Knystaforsen i ett gammalt sågverk. Foto: Knystaforsen
Vill du få åtkomst till allt?
Prova 30 dagar för 0 kr.
Inga bindningstider eller kortuppgifter krävs.
Prova nu
Köp en prenumeration
Utforska våra prenumerationslösningar och välj den som passar dina behov.
Välj din prenumeration